עודף תרומות שהגיעו להכנסת כלה

רציתי לשאול. אני גרושה ומגדלת הרבה ילדים לבד ומצב כלכלי כללי דחוק וכן מצב נפשי קשה. חיתנתי לאחרונה בת כשכל ההוצאות עלי. פניתי לכמה נדיבים בבקשה לעזור לי לנישואי בתי, ובסופו של דבר קיבלתי יותר כסף מההוצאות שהיו לי. רציתי לדעת אם מותר לי לקחת את הכסף לעצמי לא למותרות אלא לחיים השוטפים שחלק ניכר מההוצאות הן עקב מצבים נפשיים קשים הדורש טיפולים ותרופות. במכתבי הבקשה הזכרתי לרוב את מצבי הנפשי ואת הלחץ הכללי.

תשובה:

שלום רב,

את יכולה לקחת את היתרה לעצמך. האנשים שתרמו לא תרמו דווקא להוצאות הישירות של החתונה, שהרי אמרת להם באופן כללי את מצבך הקשה ואת הקשיים שלך השוטפים. ובסיטואציה כזו לעולם לא יהיה אומדנא ברורה שהצדקה ניתנה רק הוצאות הנישואין.

רוב נחת מכל הילדים

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אמנם לרוב האנשים שפניתי אליהם אמרתי שמצבי הכללי והנפשי קשה אבל חלק מהם רק הזכרתי שקשה לי עם ההוצאות של החתונה. האם תשובתכם בעינה עומדת?