מה מותר ומה אסור בפרסום

לילה טוב כבוד הרב

1. האם בפרסום מוצר, אפשר לכתוב בפרסום
"למדו בקלות איך…"
למרות שלא בדקתי את הקורס אם זה בקלות, וגם מה שקל לאחד יכול להיות לא קל לשני.

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב,

הדבר האסור בפרסום הוא הטעיה, להטעות את האדם הקורא את הפרסום. אולם בסיטואציה הזו לא נראה שיש הטעיה, זה ברור לכולם שיתכן שיש אנשים שיתקשו יותר ויש שיתקשו פחות.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב!
    אפשר לעשות דבר כזה:
    אם אני מפרסם מדריך של איך להפוך בטריות ישנות לתקינות שוב.
    אז האם מותר לשלם על מילות מפתח כמו לדוגמה "אנרגיה סולרית" שיביאו אדם שמחפש את המילים אנרגיה סולרית במנוע חיפוש להיתקל בפרסומת שלי אי"ה.
    מכיוון שאולי בן אדם שיתעניין באנרגיה סולרית יתעניין גם בהפיכת בטריות לתקינות שוב. או שגם זה יש בזה סוג של הטעיה?