כשרות ציציות

שלום רב,
רציתי שלשאול כמה שאלות בנוגע לכשרות בתחום הציציות?
אני רוצה לדעת על סוגי החומר שמהן עשויה הטלית, והאם צורתה של הטלית משנה משהו?
קניתי טלית ואני לא בטוח האם היא כשרה

תשובה:

שלום רב

בנוגע לטלית עצמה אין בעיה בכל מקרה, אמנם מהודר יותר ללבוש טלית צמר שהיא לכל הדעות חייבת בציצית מדאורייתא, ולא מבדים אחרים שיש סוברים שאינם חייבים בציצית אלא מדרבנן, אבל בכל מקרה ניתן לקיים בה את המצוה. בנוגע לחוטי הציצית, צריך שיהיה עם הכשר כיון שיש בהם דינים רבים: ראשית עליהם להיות מצמר, שנית עליהם להיות טווים לשם מצות ציצית, ושלישים תלייתם בבגד צריכה להיות לשמה ולכתחילה בעבודת יד. לכן צריך לשאול בחנות בה קנית מהיכן הציציות ואם יש עליהן הכשר.

בהצלחה