ייחוד אשה עם כמה גברים

ייחוד בעבודה-
הוצעה לי משרה במקום דתי המוציא לאור כתבים של רבנים מהעבר. במקום כרגע נמצא מנהל העמותה ועוד מספר עובדים גברים שלא נמצאים באזור של החדר של המזכירה. המשרה שהוצעה לי היא בחדר הצמוד למנהל עם דלת פתוחה ביניהם.
האם ישנו ייחוד במקום עבודה כזה לרווקה אשכנזיה?
יש לציין שהמקום לאחרונה אינו שוקק הרבה חיים אבל כן מגיעים מידי פעם אנשים אבל לא בתדירות גבוהה כלל ולרוב הם באים לספריה שנמצאת בקומה אחרת ולא בקומת הכניסה.

תשובה:

שלום רב

כידוע נחלקו בכך השו”ע והרמ”א בסי’ כב סעיף ה’, אם מותר לאשה להתייחד עם שני אנשים כשרים ביום ושלושה בלילה, השו”ע אוסר וכן מנהג הספרדים והרמ”א מיקל. במקרה שאינם שומרים מצוות הדבר אסור לכל הדעות. כך שכיון את אשכנזיה ודאי אין בעיה, אף ששאר העובדים לא ממש ליד חדר המזכירה אבל בטח באים והולכים שם. גם לספרדיה, אם בכל זאת מצוי שאנשים נכנסים אין חשש.

בהצלחה רבה