קביעת מסיבת בר מצווה

באיזה יום מקיימים את העלייה לתורה כאשר התאריך העברי יוצא ביום שבת? האם אפשר לעלות לתורה ביום חמישי שלפני?

תשובה:

שלום רב

ילד שלא נעשה עדיין בר מצוה לא יכול לעלות בימי שני וחמישי, אלא רק בעליית מפטיר בשבת. תעשו זאת ביום שני או חמישי שאחרי אותה שבת בר מצוה.

מזל טוב ורוב נחת.

העיקר להזכיר לילד שהתפילין הוא צינור הקשר בינו לבורא עולם, וחלילה להפסיד אפילו יום אחד מהנחת תפילין!

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ב'ה
    סליחה, אתה אומר שמעיקר הדין ילד שנהיה בר מצוה בשבת עצמה רשאי רק עלית מפתיר? גם לא רשאי להוציא הציבור ידי חובתם בקריאת כל הפרשה?

  2. לא הבנת את כוונתי, עניתי את הדין הכללי, שילד שאינו בר מצוה אינו רשאי לעלות שני וחמישי שזה היה רצון ההורים השואלים, אלא רק מפטיר בשבת. ברור שבאותה שבת שנעשה בר מצוה הוא כבר גדול…