לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מחיקת שם ה' לצורך תיקון

בס"ד

שלום לכבוד הרבנים שליט"א
נעשה בכניסה לבית הכנסת שלט גדול עם סדר "קידוש לבנה" על ידי הדבקת אותיות. מה שקרה שחלק באותיות נפלו עקב הדבקה לא טובה.
עברתי על כל האותיות בכדי לבדוק את הדבקתם לשלט.
השאלה היא האם אני יכול לבדוק את האותיות של שמות הקודש "יוד קי וו קי" ושם "אלוקים" באם האותיות מחוברות כמו שצריך שלט, החשש הוא שברגע שאגע באות היא מיד תיפול ואז שם כיביכול יחסר/ימחק.
האם אפשר לבצע בדיקה זו על מנת לתקן ולחזק את האותיות של שמות הקודש
תודה

תשובה:

שלום רב

יש להמנע. למרות שכוונתך לטובה לחזק את הכתיבה ולא לבטל אותה, למעשה אתה עשוי להכשל במחיקת השם [ראה קסת הסופר סי' יא – יב שאפילו באופנים שהאות נפסלה עדיין היא בקדושתה ובמקרים רבים לא התירו לגרד ממנה כדי להעמיד את האות על מתכונתה, וכל שכן כאן], ובאמת לכתחילה לא טוב עשו שכתבו שמות הקודש על הקיר באופן זה. ראה כאן מה שכתבנו על כך. [נדון זה תלוי לכאורה בשאלה אם ספק פסיק רישא מותר או אסור, וראה ביאור הלכה בסי' שטז שהביא בזה מחלוקת רבתי בין הפוסקים].