מה יעשה מי שקיבל סטירה?

שלום. מה אדם אמור לעשות במצב שלדוגמא בה אדם ונותן לו סטירה? על פי ההלכה. והאים יש חילוק בן יהודי לגוי. כי ידוע שמי שמכה יהודי כאילו מכה תשכינה ח"ו. ואים זה שונא ישראל? מה הדין.הודה אים תענו תודה רבה. ( ואים אני מרבה שאלות יותר מידי וזה לו מתאים תאמרו לי.)

תשובה:

שלום רב,

יתכן שמותר להחזיר לו גם אם הוא יהודי. אולם ראוי לציין את דברי חז"ל בחולין פט,א: "אין העולם מתקיים אלא בשביל מי שבולם את עצמו בשעת מריבה, שנאמר, תולה ארץ על בלימה".