צביעת שער לגבר – בושה

לכבוד הרב שליט"א,
אדם שהוציא ז"ל וכתוצאה מהעוון נהיה לאדם שערות לבנות. אותו האדם מתבייש מאוד לצאת לשידוכים. האם מותר לו לצבוע את שערותיו על מנת שהיה לו ביטחון לצאת.
תודה

תשובה:

שלום רב

אדם ששערותיו לבנות באופן חריג רשאי לצבוע אותן, כיון שהמטרה אינה להתיפות אלא למנוע בושה בלבד, והכרתי יהודי שהגרש"ז אויערבך זצ"ל הוה לו במצבו שכנראה אכן היה בולט, שהוא רשאי לצבוע שערותיו ואפילו להתגלח בימי שישי בספירת העומר. אבל כמובן הכל לפי הענין…