לספר על הריון למי שממתינה לכך זמן רב

בס"ד
שלום רב כבוד הרב .
ב"ה אני בתחילת הריון , אני בטיפול פיזותרפי מזה מס' חודשים , לא הייתי בטיפול מאז שגילתי ואני אמורה להמשיכו . נאמר לי שאני חייבת לספר למטפלת שאני בהריון ואני לא מעוניינת גם כי זה מאד מוקדם אבל בעיקר כי היא מנסה כבר מס' שנים להכנס להריון בלא הצלחה וחוששת מאנרגיה לא טובה כמובן לא כי היא לא תשמח אלא מטבע הדברים . האם להפסיק את הטיפול לפחות בחודשים הראשונים כדי להימנע מלספר? האם להחליף מטפלת? הטיפול בגדול יכול לסייע לי לעבור את ההריון יותר בקלות כי הבעיה היא ברגל . אשמח לעצתך , בתודה מראש ושבת שלום

תשובה:

שלום רב,

יפה מאד מצידך שאת מתחשבת בה, ניכר שאת בעלת מידות נעלות. אולם לעצם השאלה אני סבור שאין מניעה לספר לה שהרי במקודם או במאוחר יותר היא תדע, כך שאין כל טעם להסתיר ולשנות את תוכניותייך מחמת זה.