אם עשרה אנשים יאמינו במטאטא…

בס"ד
שלום.
אני מבקש את ההלכה או הציטוט האומר גם אם 10 אנשים אומרים משהו לא בטוח שזה נכון.
לעיתים אנשים בטוחים במשהו שגוי וגורמים לאחרים לחשוב שבגלל שרבים גורסים משהו משמע הדבר נכון. יש ציטוט האומר את ההיפך.
תודה
תשובה:

שלום רב

נראה לי שיש משהו שגוי בציטוט שלך… אם עשרה אנשים יאמינו שעכשיו יום זה לא יעזור..

כנראה הכוונה למשפט הידוע של הדברי חיים מצאנז, שבא לחזק את הנושא של אמונת חכמים, ואמר שאם עשרה אנשים יאמינו במטאטא הוא יעשה להם מופתים… והרעיון שעומד מאחורי זה, הוא שבעצם הניסים באים יותר בזכות האמונה התמימה של מבקש הישועה, ולא רק בזכות הצדיק עצמו.

בנוגע למה שאתה ציינת הרי יש פסוק מפורש בתורה "לא תהיה אחרי רבים לרעות, אחרי רבים להטות"…

ערב טוב.