מונה מים בשבת / מקרר בשבת

שלום וברכה כבוד הרב

1. לא חשבתי על זה עד היום נראה לי. האם צריך לבדוק איזה סוג מונה מים יש לי, שלא יווצר מצב חילול שבת ח"ו? אולי ההורים יסכימו להחליף גם אם לא אשלם, או אם אשלם.
2. לגבי מים קרים בשבת לאשכנזים, אפשר לפתוח ברז מים אחרי שכיוונתי אותו להוציא מים קרים?
ואם מישהו השתמש במים חמים לפני עד 10 דקות, כך שלמרות שאכוון את המצב למים קרים, יכול להיות שיצאו עדיין מים חמים…?
3. בכל פעם שאני פותח את המקרר שלי אני עובר על איסור דאוריתא בשבת? לא סביר שיש לי מקרר שנתנו לו אישור הלכתי. נסתדר כבר בע"ה.

תודה רבה כבוד הרב, שבת שלום

תשובה:

שלום רב

בנוגע למונה המים ולמקרר, כדאי לפנות למכון הטכנולוגי להלכה של הרב הלפרין בטל’ 026423230, תאמר להם את איזור מגוריך [לגבי מונה המים] ואת סוג המקרר, והם יכוונו אותך. בכל מקרה גם אם מדובר במקרר ישן שאין בו חיישנים וכדומה, את הנורה יש לנתק לפני שבת. אבל אם מדובר במקרר מה15 שנה האחרונות יש לקבל הנחיות מהמכון הנ"ל.

לגבי השימוש בברז, כאשר הוא מכוון על הקרים אין בעיה.

שבת שלום ובהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אמא לא יודעת את הדגם של המונה מים, אשאל בלי נדר את אבא כשאוכל אחר כך.
    אך המונה מים נמצא כמדומני ברחוב והוא של העירייה אולי, ידוע לך על כזה דבר?
    אם אני ממלא דליי מים, אני אוכל לטבול בהם בעת הצורך את הנטלה שלי בשביל למלא בהם מים ולנטול ידיים עם ברכה?

    תודה רבה כבוד הרב