שימוש בקומקום שלא הוטבל

האם מותר להשתמש בעבודה בקומקום שלא הוטבל ?
(אין אפשרות להטביל, מקום לא דתי) הכוונה אפילו שימוש יומיומי.

תשובה:

שלום רב

אסור להשתמש בכלי לא טבול גם כאשר הוא אינו שלך. על השימוש בכלים לאדם שמתארח אצל משפחה חילונית שאינה טובלת את כליה, ראה מה שכתבנו בהרחבה כאן. העצה הפשוטה היא להביא קומקום כשר [יש אגב קומקום של חברת קנדי שאינו צריך טבילה ושי לו הכשר של בד"ץ העדה החרדית, וכן יש קומקומים תוצרת הארץ אלקטרו חנן וכדומה].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א. אני מניח שפתחת את הקישור שציינתי לו…
    ב. למה זו שעת הדחק? למה לא נהיה יהודים גאים שמוכנים לעשות קצת מאמץ ולהביא קומקום לעבודה?