מקח טעות בקידושין

שלום רב למשיבים, שאלתי בדין מקח טעות בקידושין וזהו המקרה:
אדם שהתחתן עם פלונית ובצער רב הם נכשלו בעודם רווקים ואף נודע לבחור שהאישה עצמה נכשלה פעם אחת עם מישהו אחר וכמובן הוא מחל על כך אלא שאחרי הנישואין נודע לו שהאישה נכשלה פעמיים עם אותו אחד ולא פעם אחת כמו שהבין לפני הנישואים האם יש לחשוש למיקח טעות ולקידושין שוב? ואולי נאמר מזה שהם עצמם נכשלו לא שייך לדון שוב מקרה כזה כמקח טעות? והאם לגבי הכתובה- לכאורה אפשר היה להקל כהאג״מ ולומר בתולתא דא ו200 כי אם מחל אין עיכוב מהצד הזה?

תודה רבה על האתר המלא משתמשים בו לרוב יבוא עליכם שכרכם ותראו ברכה במעשה ידיכם.

תשובה:

שלום רב,

אין חשש לקידושי טעות ולא לכשרות הכתובה.

העובדה שהוא ידע לפני הנישואין שהיא כשלה עם מישהו אחר, כלומר, שהיא אינה בתולה מונעת את טענת קידושי טעות, שהרי רק אם כנסה "בחזקת בתולה" ונמצאת בעולה יש חשש לקידושין, אבל במקרה הזה הוא ידע שהיא אינה בתולה והיא כשלה עם מישהו אחר לפני כן. כמו כן הכתובה ודאי שמעיקר הדין מגיע לה רק מנה ולא מאתים, אבל מאחר שהוא ידע שהיא כבר נבעלה למישהו אחר (וכבר לא משנה מספר הפעמים), כלומר שלא מגיע לה כתובה, ובכל זאת התחייב לה מאתים נמצא שהוא חייב את מלוא סכום הכתובה.