לא ילבש בסנדלים

יש לי סנדלים שאינני יודע אם אותו זוג מיוצר דווקא עבור נשים או גברים. אותה חברה מייצרת דגמים דומים מאוד מאוד הן לנשים והן לגברים (יכול להיות שאף זהים לחלוטין). בודאי שאין ניכר בהן שמיועדות לנשים (אחרת לא הייתי רוצה בהן… אני גבר, אגב). האם מותר ללבוש אותן?

תשובה:

שלום רב,

אם לא שמים לב לכך שאולי זה מודל של נשים, פירושו של דבר שזה לא "בגד של נשים" ולכן אין איסור לא ילבש. זה פשוט, וכפי שאתה כותב כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. באופן עקרוני, מה קובע אם מוצר כלשהו מוגדר כ"מלבוש אישה"? האם כוונתו של היצרן או שיקול הדעת של הקונה? האם הקונה אמור לבדוק בכל בגד למי היצרן ייעד אותו?
    בייחוד הדברים אמורים היום כשנעליים/בגדים רבים שבעבר היו מיועדים לגברים בלבד, מייצרים היום גם בקוי ייצור עבור נשים