רפואה מהודו – דרכי האמורי

מהו גדר דרכי האמורי?
מצאתי רפואה מאחד שכתב שהי' בהודו ואמרו לו שיאכל בכל יום גרגיר שום אחד יותר מיום שלפניו עד 20 ימים ואח"כ יגרע בכל יום מיום 1 שלפניו ולמעשה נתרפא (מצאנו בגמרא כמה לחשים כעין זה)

תשובה:

שלום רב

כיון שמדובר ברפואה אין כאן דרכי האמורי אלא בגדר חכמה בגויים תאמין [אם אתה באמת מאמין… לי נראה שנס שלא קיבל הרעלת שום…], כך מפורש בשו"ע אורח חיים הלכות שבת סימן שא סעי' כז:

"יוצאין בביצת החרגול ובשן של שועל ובמסמר הצלוב בין בחול בין בשבת, ואין בו משום דרכי האמורי. וכן בכל דבר שהוא משום רפואה. אבל אם עושה מעשה  ואין ניכר בו שהוא משום רפואה, אסור משום דרכי האמורי. אבל כל לחש, מותר. ולא אסרו אלא באותם שבדקן ואינם מועילים. ויש מי שחשש בכל קמיע שאינו מומחה משום דרכי האמורי". כלומר, כיון שניכר שזה נושא רפואי ולא עבודה זרה או כשפים, אין בכך איסור.

רפואה שלמה ובהצלחה!