האם יש ענין לשמור את הזרע הקפוא לאורך זמן

שלום וברכה
בזמנו לפניי שש שנים היינו בטיפוליי פוריות ivf
לצורך כך לקחו ממני זרע
לפניי שבוע התקשרו אליי ובקשו לדעת אם אני מעוניין לשמור את הזרע
למרות שטיפול לא נשא פרי אבל מכיוון שאנחנו כבר כבר מבוגרים
אין אפשרות לעשות עוד טיפולים
השאלה מה לעשות עם הזרע
האם אפשר להשמיד אותו
או שאני מחיוב לפי ההלכה לשלם ולשמור

תשובה:

שלום רב,

אין כל ענין הלכתי כשלהו שמצריך לשמור על הזרע המוקפא. אכן יש דיון בפוסקים בענין "השחתת זרע הראוי לעיבור" ראה בספר המרחשת ח"ב סי' ט'. אולם זה כמובן מדבר על אופן אחר (שהאישה משחיתה את הזרע לאחר שזה בגופה מאחר שהוא ראוי לעיבור). אבל באופן הזה ודאי שאין כל חשש בפרט שזה גם לא עומד לעיבור לעולם, אז לשם מה לשמור את זה?