דברים שגורמים לשכחה

חמשה דברים משכחים את הלימוד האוכל ממה שאוכל עכבר וממה שאוכל חתול והאוכל לב של בהמה והרגיל בזיתים והשותה מים של שיורי רחיצה והרוחץ רגליו זו על גבי זו ויש אומרים אף המניח כליו תחת מראשותיו.
אשמח לדעת מה הפירוש לנל. תודה

תשובה:

שלום רב

אלו דברים סגוליים שהוזכרו בחז"ל כגורמים לשכחה. לא לאכול ממאכל שנגס בו עכבר או חתול. אין לאכול לב של פרה. יש להמנע מאכילת זיתים לעיתים תכופות, יש אומרים שהכוונה פעם בחודש. יש שנהגו לערב שמן זית בזיתים, כיון שהשמן זית מועיל לזכרון, וכך יצא זה בזה… לא לשתות מים שרחצו בהם ידים וכדומה. ולא לשפשף את הרגלים זו בזו בעת הרחיצה.