מתי כדאי להתחיל לטפל בעינייני הירושה ?

בס"ד
בוקר טוב לכב' הרב.
אנחנו 2 אחים שקיבלנו דירה בירושה מאבא . כל אחד חצי. עוד לא עברה שנה מאז שנפטר ואחי רוצה שנמכור את הדירה ונתחלק או שאקנה את חלקו. העניין הזה מפריע לי אני רוצה לחכות שנה. אני דתי והוא חילוני. הוא תלוי בי ,למרות שאמרתי לו שאין לי בעייה שימכור את חלקו בשוק החופשי הוא מפחד להפסיד אבל לא ניסה. זה מוציא ממני אנרגיות . אמרתי לו שהוא גם יכול ללכת למשפט. השאלה היא מהי דעת הלכה ? תודה מראש. מיכאל

תשובה:

שלום רב,

אין שום ענין להמתין עם מכירת הדירה כדי שיעבור שנה לפטירה. להיפך בסיטואציה הנוכחית אני סבור שכדאי לזרז את המכירה כמה שיותר מהר. אני מזהה ניצנים של מריבה או חיכוך כלשהו עם אחיך על הרקע הזה. כאמור, אין כל ענין להמתין, מאידך אין דבר שיעשה טוב לנשמת הנפטר אם ילדיו יוותרו אחד לשני ויעשו הכל באחוה ובשלום.

בהצלחה