יעוץ – אחות שחזרה בשאלה

בסד
שלום לכבוד הרב
מה עלי לעשות אם אחות שחזרה בשאלה רח"ל לדאבת ליבי וצערי והי נוסעת ובאה אל אחותי בשבת ברכת וחזרת חזרה האם מותר לקבל אותה ? אחותי הסברתי לה שאסור לקבלה ולתת לה פנים והי לא מתיחיסת לדדברי למרות שמסברים לה הי אינה שומעת ועוד דברים אסורים שהי עושה רחמנה ליצלן שכאן לא המקום לפרטם (אשמח לספר זאת טלפונית )
אני שבור והרוס נפשית מיזה מאוד ומתביש בה עד למאוד

תשובה:

שלום ידידי,

הכאב הוא עצום, אין ספק בדבר. אבל ראשית חובה עליך לזכור, שכל אדם אחראי לעצמו, אנחנו לא אשמים במצב הזה, צריך להתרכז בעשייה החיובית ולא לעסוק ברגשי אשם או צער שאין בהם תכלית. אסור להזמין את האחות לשבת כאשר יודעים שהיא תחלל שבת בהגעתה, אבל אם הגיעה מעצמה אין איסור לקבל אותה. באופן כללי היחס חייב להיות מקבל ואוהב ולא מתנכר, כי זו הדרך היחידה לקוות שתשוב אלינו בחזרה. אין לך סיבה להתבייש בדבר שאתה לא אשם בו, כולם מבינים ויודעים את זה. תתפלל לזכותה שתחזור בתשובה ובינתיים תתנו לה יחס ומקום חם שיהיה לה מקום לחזור אליו. אפשר לדרוש ממנה לכבד אתכם, לא לחלל שבת בביתכם ולא לנהוג בחוסר צניעות וכדומה, אבל במקביל להעניק יחס מכבד ואוהב. ביזנס – את רוצה יחס טוב, אל תפגעי בנו בבית, היא תקבל את זה.

בהצלחה רבה ויום נעים.