חמץ שעבר עליו הפסח

שלום
אני חיילת בצהל
לאחר פסח צמוד ליום העצמאות קיבלנו שי לחייל מילדי בתי ספר שכלל דברים שהם חמץ גמור כמו עוגיות וכן
הבנתי מרב שמותר לאכול למרות החשש של לא נמכר בפסח לגוי
אין הדבר מותר מעניין אותי מאוד לדעת מכיוון שהייתי בטוחה שאסור לאכול שמא לא נמכר לגוי או נקנה מחנויות שלא מכרו חמץ

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין, כיוןש האיסור של חמץ שעבר עליו הפסח הוא מדרבנן, ויש כאן ספק שמא נמכר, תקף כאן הכלל שספק דרבנן להקל. אבל ברור שאם את יודעת שדברי החמץ באו מחנות שאין סיכוי שמכרה חמץ, ומדובר ימים ספורים אחרי פסח – כדאי להמנע.

בהצלחה