אבקת מרק אחרי פסח

בסד
שלום רב
האם מרק עוף בהשגחת הבדץ אך לא כשר לפסח שעמד במקרר כל הפסח ואינו נמכר לגוי אפשר להשתמש בו עכשיו ?

תשובה:

שלום רב

זו בעיה. באבקת מרק עשוי להיות חמץ ממש. אבל אם עשיתם מכירה כללית של הבית לגוי, גם אם לא הכנסתם את האבקה למקום המכירה יש לסמוך שהוא נכלל בה, כיון שכותבים בשטר המכירה, "כל חמץ בכל מקום שהוא".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בסד
    מלבד אבקת מרק יש עוד רטבים וקוביות תיבול. מכרתי את החמץ דרך אתר שלכם. ולא זוכרת אם כתבתי כל החמץ שיש ברשותי. אך עשיתי ביטול חמץ בערב פסח. האם מותר לי להשתמש בכל הרטבים ואבקת המרק ?