עישון סיגריות – נרגילה בחג

האם מותר לעשן נרגילה בחג- יו"ט? ואם לא מה ההבדל שיש בינה לסיגריה?
האם אדם שלא עישן אף פעם נרגילה מותר לו לנסות לעשנה בחג.

תשובה:

שלום רב

למעשה דעת הרבה פוסקים שגם סיגריות אסור לעשן ביום טוב בזמנינו, כיון שכיום רוב האוכלוסיה נמנעת מעישון ונמצא שהוא "דבר שאינו שווה לכל נפש", ובדבר כזה לא נאמרה ההלכה של מתוך שהותרה לצורך הותרה נמי שלא לצורך. ונראה פשוט, שאם כך הוא בסיגריות שלפי הנתונים האחרונים 20% מהאוכלוסיה הבוגרת בישראל מעשנת, כל שכן נרגילה שרק מיעוט מבוטל מאוד מעשן, שזה ודאי דבר שאינו שווה לכל נפש ואסור בהחלט לעשן ביום טוב.

על עישון סיגריות ביום טוב ראה כאן.