אמירה לעכו"ם לשטוף רצפה בשבת

שלום לכבוד הרב
בברכת יום טוב שלוחה, שאלתי היא האם מותר לומר לעכום להדיח הרצפה בשבת או ביום טוב עם סחבה האם יש מקום לומר שמצידי הוא ינקה ללא סחבה או כיוון שאני יודע בבירור שהוא ינקה עם סחבה אסור ומה הדין ביום טוב שני ובפרט בכזה שנה שיש שלוש ימים חג האם מותר והאם יש בכלל מקום להקל ביום טוב שני
תודה רבה
וחג שמח

תשובה:

שלום רב

אכן מותר כאשר לא אומרים לו לרחוץ עם סחבה, ראה כאן בהארכנו בפרטי דין זה.