בס"ד
שלום רב
1. השנה חג השבועות נכנס בצאת השבת קודש. ברצוני לדעת כיצד עושים הכנות לחג עם צאת השבת לפי רבינו תם ? השבת יוצאת בערך ב 21:10. מזמן זה מה מותר לעשות ? אני מבולבלת . האם להתפלל ערבית של מוצאי שבת עם כל התפילות למוצאי שבת כלומר :" הריני מכינה עצמי לקבל אור תוספת קדושת שבת לימי החול …. " ; "שובה …" ;יושב, ואתה קדוש ברוך אלוקינו שבראנו לכבודו … " ?
2. בכל מוצאי שבתות קודש של השנה אני נוהגת בלי נדר , קודם כל לומר "ברוך המבדיל בין קודש לחול " בלי שם ומלכות ומייד אחר כך מתפללת ערבית עם "אתה חוננתנו" עם כל התוספות שהזכרתי בסעיף 1.
ואז מבדילה על הגפן , בשמים; אש וברכת המבדיל.
מה עושים בצאת השבת הקרובה ? מה הסדר ?
3. האם עושים סעודת מלווה מלכה ?
4. האם מותר להדביק את הנרות לפמוטים בצאת השבת הקרובה כדי להדליק לכבוד החג ?
5. אפשר להדליק נר נשמה שמספיק ל 48 שעות או שיש צורך ליותר ?
6. כמה סעודות פת יש לעשות בשבועות ?
7. במוצאי יום ראשון הקרוב שזה מוצאי החג , מה עושים ? תפילת ערבית עם אתה חוננתנו ? הבדלה כמו בכל מוצאי חג ללא בשמים ואש ? או הבדלה כמו במוצאי שבת קודש הכוללת את ארבעת הברכות ?
האם אומרים :" הנה קל ישועתי …" ? "ראשון לציון הינה הינם ….." ? האם אחרי ההבדלה של מוצאי החג אומרים את המזמורים :" המבדיל בין קודש לחול חטאותינו הוא ימחול ….. "?
8. על מה עוד יש לשים לב במוצאי שבת הקרובה ובמוצאי החג ? מה מוסיפים ומה לא אומרים ?
9. האם מותר לאכול רק בשרי בשבת ובחג השבועות ללא מוצרי חלב ?
תודה רבה מראש. אשמח אם תענו במהרה.
שבת שלום וחג שמח.

תשובה:

שלום רב

  1. לא אומרים את התפילות למוצאי שבת.
  2. לא לומר ברוך המבדיל בין קודש לחול, אלא בתפילת החג יש הבדלה מתאימה.
  3. לא. יש סעודת יום טוב.
  4. לא מדביקים נרות ביום טוב מחשש ממרח, ראה מגן אברהם סי' תקיד ס"ק ו וכ"כ באור לציון פי"ח ביאורים אות ג. תקני נרוניות וכדומה.
  5. מספיק גם ל24 שעות שתוכלי להדליק ממנו נרות, למה את צריכה עוד? אם את צריכה אש להעביר ממנה לבישול תקחי של 48 שעות.
  6. 2.
  7. תפילה כמו במוצאי שבת, והבדלה על כוס לבד בלי פסוקים. אפשר לשיר המבדיל וכו'.
  8. שום דבר. רק להוסיף בליל החג בערבית את הנוסח של ההבדלה  המתאימה לליל יו"ט כפי שמופיע בסידור.
  9. מותר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בסד
    תודה רבה.
    מה הכוונה להדביק נרות ? אני משתמשת בנרות שבת וחג ארוכים שאני פשוט שמה אותם בפמוטים. אני לא שמה אותם ליד אש כדי שהשעווה תידבק לפמוט.
    האם גם זה אסור ?
    במוצאי שבת קודש אני צריכה להבדיל על מאורי האש של 2 פתילות לפחות או מספיק פתילה אחת ? והאם צריך להסתכל בציפורניים ?
    האם מותר לומר את הפסוקים לפני ההבדלה במוצאי יום טוב ? הנה קל ישועתי וכדומה.
    תודה רבה.

  2. בלי להדביק מותר לשים.
    מברכים על נרות החג, יש מנהגים שונים אם כן להצמיד את הנרות יחד או לא, וכל אחד יעשה בזה כמנהגו וכהבנתו. אני איני מצמיד. מסתכלים על הציפורנים כרגיל.
    אין לומר פסוקים, ההבדלה משולבת עם הקידוש בנוסח מיוחד ומסויים לליל חג שחל במוצאי שבת, ויש לומר את הנוסח הזה עצמו.

  3. בסד
    הכוונה שלי הייתה האם מותר לומר את הפסוקים לפני ברכת בורא פרי הגפן במוצאי יום טוב כלומר במוצאי יום ראשון.
    שבת שלום וחג שמח !