שימוש בטוסטר – תנור ביום טוב

לכבוד הרבנים שלום רב. האם מותר לכוין שעון שבת מערב שבת לטוסטר כדי שיוכלו להכין טוסטים ביום טוב כמו השנה שחל שבועות ביום ראשון. האם אין בטוסטר משום מוקצה?

תשובה:

אני לא רואה סיבה לאסור, בתנאי שיהיה מופעל בזמן בין השמשות של תחילת החג, שכן תנור שאינו מופעל הוא מוקצה כיון שלא ניתן להשתמש בו, ושי כלל שמיגו דאיתקאי לבין השמשות איתקצאי לכוליה יומיה, כלומר דבר שהיה מוקצה בשעת בין השמשות ם אם אחר כך נעשה ראוי הוא מוקצה.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    אפשר בבקשה לבאר יותר למה אי אפשר להשתמש בתנור כאשר הוא כבוי? האם מדובר רק בשבת ויום טוב סמוכים? ומה עם פלטה, האם גם היא חייבת להיות דלוקה בבין השמשות (והאם גם בשבת רגילה) ?

  2. כשהתנור כבוי הוא לא משמש לכלום וממילא הוא מוקצה כמו כל כלי שמלאכתו לאיסור. פלטה שבבת היא בלאו הכי מוקצה אלא שמותר להניח על גבה בלי להזיזה ממקומה, כאן צריך לפתוח את דלת התנור.