ספירת העומר לאחר ערבית של ליל שבועות

אדם שהתפלל ערבית בליל שבועות קודם צאת הכוכבים לפי פלג המנחה בדיעבד כמובן שנמצא במקום רחוק או בבית אבות עם אנשים סיעודיים וכדומה שאין באפשרותם להתפלל בזמן צאת הכוכבים, ואחרי ערבית של ליל החג נזכר שלא ספר ספירת העומר ביום האחרון – 49. האם עליו לבטל את קבלת החג כדי לספור בלי ברכה, או שמא כיוון שהפסיד – הפסיד?
ואם צריך לבטל את קבלת החג: האם יחזור להתפלל ערבית שוב או לא?

תשובה:

שלום רב

הוא יכול לספור ספירת העומר ללא ברכה, ואין לכך קשר עם תפילת ערבית. לגבי ספירת העומר זה עדיין יום.

מקורות:

ראה ש"ך יו"ד סי' קצו. על דעת הסוברים שספירת היום מועילה, ראה שער הציון סי' תפט ס"ק לג.