מעמדם של ילדים של כהן וגרושה

שלום
האם ילדים של כהן וגרושה נחשבים ליותר גרועים מממזרים או פשוט חללים?
תודה

תשובה:

שלום רב,

ילדים של כהן וגרושה הם חללים. חללים פירושו של דבר שאינם כהנים כלל. לא עולים לדוכן, ולא שאר הדברים שיש לכהנים החללים יכולים להנשא לכל אישה אחרת. אולם הבנות החללות אינן יכולות להנשא לכהנים. לכן, הבנות לא מתחתנות עם כהנים, אולם הנכדים והנכדות מצד הבת הזו, יכולים להנשא לכל אדם. ואילו הבן החלל הוא עצמו יכול להנשא לכל אישה, אולם הבנות שלו הן חללות כנ"ל שאינן יכולים להנשא לכהנים.