ג' הדיוטות שגיירו האם הגיור חל?

כתוב ביביע אומר חלק ט' "במקום שיש הסכמה שלא לקבל שם גרים ועבר רב אחד וקיבל גרים במקום ההוא והגרים ההם שומרים תורה ומיצוות בדיעבד מה שעשה עשוי.ואין ליפסול. אני שואל משמע שכול רב אם בה עליו גר אז הוא יכול לגיירו ולא צריך דווקא בית דין רבני ממלכתי וכול אלו? כך משמע לו? צריך תשובה בהרחבה בכך מאוד יעזור בבקשה.בבקשה

תשובה:

שלום רב,

ודאי שמעיקר הדין כל רב יכול לעשות זאת עם עוד שני אנשים הכשרים לעדות. אולם ראוי להשאיר מלאכה זו לבית דין להם יש ניסיון וידע כיצד מגיירים וכך לא תצא תקלה מחמת ידם. אין מה להרחיב בנושא. כתבנו לך הרבה תשובות בנושאי גיור, תעיין בכל התשובות ובכך תשכיל.

הרבה הצלה