אכילת פסטה אצל אנשים שאינם שומרים כשרות

שלום וברכה,
הייתי אצל אורחים ואכלתי אצלם פסטה , האורחים לא שומרים כשר ואני חוששת שאכלתי חמץ שעבר עליו הפסח. האם גם חודשיים לאחר החג אני צריכה להקפיד לבדוק את תאריך היצור?
אשמח לתשובה והמון המון תודה!

תשובה:

שלום רב,

צריכים להקפיד לא לאכול אצל אנשים שאינם כשרות, יכול להיות הרבה מאד בעיות, לא רק חמץ שעבר עליו הפסח, זה עוד הבעיה הקטנה ביותר אם הם רכשו את זה לאחר החג, סביר שאין זה חמץ שעבר עליו הפסח. אבל יכול להיות בעיות נוספות, הן בכשרות המוצרים, והן בבישול עצמו. לכן לא אוכלים במקום שאינם שומרים כשרות.