קריאת שמע עם תפילין

בס"ד שלום כבוד הרב
האם אני יוצא ידי חובה קריאת שמע בהנחת תפילין אם אומר רק את הפסוק הראשון והשני כלומר את
הפסוק שמע ישראל השם אלוקינו השם אחד
וברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד ואז להוריד את התפילין? האם אני יוצא ידי חובה קריאת שמע עם הנחת תפילין ?
שאלה נוספת האם אפשר רק לקרוא קריאת שמע ולהוריד את התפילין ? או שחייב לקרוא עוד משהו ?

תשובה:

שלום רב

יש כאן שתי מצוות נפרדות וצריך לתת על כך את הדעת. מצות תפילין מעיקר הדין היא בעצם ההנחה גם בלי אמירה כל שהיא, אלא שאמרו חכמים שהקורא את שמע ללא תפילין הוא כמעיד עדות שקר בעצמו, שאומר והיו לטוטפות בין עיניך והם אינם בין עיניו. לכן לקיום מצות התפילין עם הפרט הזה יש לקרוא את כל הפרשה הראשונה עד ובשעריך. מעבר לכך יש מצוה חשובה של קריאת שמע, ולקיומה על כל פרטיה מדאורייתא ומדרבנן, צריך לקרוא את שלושת הפרשיות, כולל והיה אם שמוע וויאמר – פ' ציצית.

השאלה האם חייב לקרוא עוד משהו קשה בעיני, עם ישראל בכל הדורות יהודים מכל הסוגים תלמידי חכמים ושאינם תלמידי חכמים התחילו את היום עם תפילת שחרית כהלכתה בבית הכנסת. בורא העולם ממתין שם גם לך! זו הדרך להתחיל את היום בצורה טובה ולזכות לכל הישועות.

בהצלחה רבה.