צוואת שכיב מרע

שלום וברכה. שמעתי שאם שכיב מרע אמר את שם בנו שלש פעמים זה בגדר צוואה והורשת רכוש האם זה נכון ומה המקור לזה בתודה מראש. יורם לוי

תשובה:

שלום רב,

הדין של צוואת שכיב מרע נאמר בגמרא רק שאינו זקוק לקנין, "דברי שכיב מרע ככתובים וכמסורים דמי" ודבריו הנאמרים בע"י נתפסים כקנין, וזה מחייב. אבל לא שמעתי מעולם את מה שאתה כותב כאן, מה בכך שהוא אמר את שם בנו ג' פעמים? כמה הוא מוריש לו? מה הוא מוריש לו?