כיבוי גז בשבועות לאחר השימוש

שלום רב,
אנחנו מעוניינים להשתמש בגז בשבועות. אנחנו כמובן נעביר אש מנר נשמה.
השאלה היא איך ניתן לכבות את האש בתום השימוש?

תשובה:

שלום רב,

אסור לכבות את הגז ביום טוב. ההדלקה מותרת רק משום צורך אוכל נפש, ולכן גם יש מקום לומר שמותר להנמיך את הגז לצורך אוכל נפש אם הוא חושש שהתבשיל ישרף ראה שו"ת אגרות משה או"ח ח"א סי' קטו וח"ד סי' קג. אולם לכבות סתם כך ודאי אסור.

ניתן לרכוש שעון לגז שבו מכוונים את השעון לפני ההדלקה לשעה הרצויה שהגז יכבה, ואז מדליקים את הגז (כמובן מנר אחר).