קבלת מצוות בגיור

האם שאומרים לגר אתה יודע כמה הלכות שבת אתה יודע שאסור כך וכך.וכולי. והוא לא נרתע מכך אלא פשוט ומבין בכך שצריך לעשות ופשוט לו שיעשה כך ועושה כך. זה קבלת מצוות? אודה מאוד אם תענו

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי את כוונתך, אם הגר עצמו אומר שכוונותיו רציניות והוא ישמור מצוות מה שיאמרו לו, למרות שבשעת הגיור אינו יודע הכל, ודאי שהגיור מצוין. וכך גם כתוב ברמב"ם שמלמדים אותו "מקצת" מצוות.