נאמנות בכשרות

שלום כבוד הרב, האם אדם כשר יכול להיות משגיח כשרות בעסק שלו? לדוגמא אם אדם עושה גבינה כשרה ומוכר.

תשובה:

שלום רב

אין הלכה שמחייבת משגיח כשרות, כפי שאתה יכול להתארח אצל חבר בבית ולאכול ממאכליו, כך גם במסעדה שלו, אלא שכיון שבמסעדה עשויים להיות הרבה מכשולים ושאלות וצריך להיות בקי בהלכה כדי להכריע נכון, לא כדאי לאכול במסעדה ללא פיקוח כשרותי גם אם חושבים שהבעלים הוא נאמן וירא שמים. בפרט כשיש לו גם פועלים שאינם יראי שמים, שאז צריך הרבה מיומנות וידע בפיקוח, ולא כדאי לסמוך. אבל שוב, זה ענין טכני,מבחינה הלכתית הוא נאמן.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1