כיבוי נר בנשיפה

שמעתי באחד משיעורי התורה שאסור לכבות נר ע"י נשיפה בפה והעושה זאת דמו בראשו ל"ע ושהמקור לכך מופיע בספר הכלבו. האם תוכלו לפרט ולהרחיב את האיסור וטעמו ואם אפשר גם לדעת את המקור במדויק. תודה מראש

תשובה:

שלום רב

אכן בכלבו סי' קיח כתב שיש בזה סכנה, וכן הובא בבן איש חי שנה ב פ' פנחס אות יח מהאר"י הק'וראה כף החיים יו"ד סי' קטז ס"ק קטו שיש שלא נזהרים בזה בנר של מצוה, משום "שומר מצוה לא ידע דבר רע".

בהצלחה