חליטת צמחים לחולה בשבת

לכב' הרב שלום: מותר בשבת לרפואה חליטת צמחים בעירוי מכלי שלישי{ אדם עם כאבי בטן}?

תשובה:

שלום רב

בענין זה יש לדון משני פנים: מצד איסור בישול, ידועה המחלוקת בענין, דעת הערוך השולחן בסי' שיח להחמיר, ומשום שעינינו הרואות שתה מתבשל גם בכלי שלישי כמו בכלי שני, וכן מנהג בני אשכנז וכך הורה המשנה ברורה ראה שם סעי' ד שפירט את אופן הכנת התה בשבת, אולם הגר"ע יוסף הורה בזה להקל בכלי שלישי, ראה ילקוט יוסף שם.

לגבי רפואה, כיון שמדובר במאכל של בריאים ולא במשהו שמיוחד לחולים, מותר לעשות זאת בשבת, גם אם לא מדובר בחולה שנפל למשכב ממש. ראה שו"ע סי' שכח סעי' לז.

רפואה שלמה