שילוח הקן במסתור הכביסה

שלום. יון ויונה נמצאים אצלי במסתור כביסה. כתבתם שזה מצוות שילוח הקן. אבל ראיתי שפוסקים שאין כאן שילוח הקן כי זה לא הפקר. ומה שכתבתם לא מוסכם לגמרי והיה מקום לכתוב זאת. כך פסק הרב אברהם יוסף http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=146457.
אני נוהג כמנהג הספרדים. מה יש לעשות? צער בע"ח?

תשובה:

שלום רב,

הגר"מ פיינשטיין אמר סברא, הסברא הזו שייכת גם אצל ספרדים. אין הבדל בזה. העובדה שרב אשכנזי במקרה פסק כך, והספרדי אחרת, או להיפך אינו אומר שהספרדים צריכים לעשות כמו הספרדי והאשכנזים כמו הפוסק האשכנזי. אני מניח שהרב אברהם יוסף, לא ראה את סברת הגר"מ פיינשטיין. ובכל אופן, איסור צער בעלי חיים לא שייך כאן. משום שאם אתה רוצה לזכות במצווה או אפילו בספק במצווה ודאי מותר לך לעשות זאת וזו מטרה מספיק נעלה כדי שלא יהיה עליך אפילו ספק איסור.