קריאת שמע שעל המיטה

שלום כבוד הרב שאלה
אם אני מתכנן לא לישון כל הלילה האם אני צריך לקרוא ברכת המפיל וקריאת שמע שעל המיטה

תשובה:

שלום רב

לא צריך לומר.

לילה טוב.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום לכב' הרבנים.

    האם מותר לברך קריאת שמע והמפיל בשכיבה ללא כיסוי ראש, אלא רק להתכסות עם השמיכה עד הראש כולל?

    ועוד שאלה.. אני אשכנזי ולא מצאתי אצלנו סידור עם וידוי ביחד עם קריאת שמע. האם יש סידור שאיני מכיר שיש בו את זה, או שזה לא מנהג האשכנזים?

    תודה!

  2. לשאלתך היכן מופיע שיש לומר קריאת שמע בחצות גם אם ערים במשך כל הלילה..
    בילקוט יוסף סימן תצד – הלכות חג השבועות הלכה ח'.
    ע"פ הבנתי מהכתוב שגם אם אדם קרא ק"ש בזמנה בתפילת ערבית עדיין צריך לומר ק"ש.
    קשיא.