כדורים מלבלב של חזיר

שלום רב,
רציתי לשאול לגבי אמא שלי, היא סובלת מהקאות ובחילות. לאחרונה גם מכאבי בטן. כשלקחנו אותה למוקד, הרופא טען שהיא צריכה להפסיק לצרוך מוצרי חלב, כי בגיל שלה קשה לה לעכל אותם ולכן נתן לה כדורים שהם אנזים המופק מלבלב של חזיר שזה אמור לעזור לה לעכל את האוכל. היא לקחה מחוסר ברירה וזה עזר לה אך החשש גדול. אמא שלי אשה דתייה ואוכלת רק אוכל כשר. השאלה האם מותר לה להמשיך ולקחת את הכדורים האלו? יש לציין שאין להם לא טעם ולא ריח.

תשובה:

שלום רב,

מותר לחולה – גם אם אינו מוגדר כחולה שיש בו סכנה – לקחת כדור לרפואתו, כאשר הכדור מיועד לבליעה מיידית ולא למציצה, אפילו אם יש בו רכיבים האסורים באכילה.

מקורות
ראה כאן.