יהדותם של עולי אתיופיה

שלום הרב שאלתי היא אני בתור אתיופי לא מבין לפי מה קבעו הרבנים שיהודי אתיופי הם יהודים לפי מה שהבנתי יש שאומרים שהיהודים שם הושפעו על ידי יהודים אחרים ופשוט לקחו כמה מנהגים וכאלה עכשיו הרב רציתי פשוט לדעת לפי מה קבע הרב עובדיה זצ"ל שהם יהודים.

תשובה:

שלום רב,

עיקר הסתמכותו של הגר"ע יוסף זצ"ל היתה על תשובת הרדב"ז מרבני מצרים לפני חמש מאות שנה שהעיד עליהם שהם יהודים. ועל כך כידוע יש ויכוח. וגם בשאלה האם אכן לא התערבו בהם גויים משך הדורות. ראה עוד כאן בהרחבה.