גניזה בפח

שלום רב
ראיתי בפח הבנין שלי דברי תורה [לא עם שמות קודש, אלא רק ד"ת] והפח מלא בלכלוך וכד', האם יש חיוב לנבור להוציא משם הד"ת.
אשמח מאד למקורות

תשובה:

שלום רב

לא צריך לנבור לחפש, אבל מה שאתה רואה בודאי מצוה להביא לגניזה. בס' יהדות הדממה עמ' 281 הובא סיפור מדהים, כיצד במחנה ההשמדה אושויץ ראה יהודי שומר מצוות ביד חברו שאינו כזה יריעה של ספר תורה, הוא נרעש מכך שהיא עלולה לבוא לבזיון והציע לו תמורתה קילו שלם של חמאה, דבר בלתי נתפס במציאות הנוראית שהיתה שם, ומתואר שם באופן נפלא כיצד במסירות נפש חפרו בשלג וטמנו את היריעה באדמה, אף שנודע להם שהיא מיועדת לשמש לתוף של הלהקה הנאצית המקומית, ונענשו על כך בחודשיים צינוק וכו', כל זה כדי להביא את היריעה לקבורה בכבודה הראוי.

לא מצאתי כרגע מקור ברור, אבל נראה לי שודאי יש בכך מצוה של ממש.

שכרך הרבה מאוד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. השאלה היתה כיון שזה בלי שמות קודש והוי לכאור' רק דרבנן [כך זכור לי] א"כ כיון שהוי צער גדול וגם טירחא גדולה לא הטריחו בזה, ואע"פ דאין בידי ראיה גמורה לדבר, אך מקור ההתבלטות מסוגיא דכבוד הבריות בשב ואל תעשה, וע"כ חיפשתי מקור לזה.
    בכל מקרה יישר כח.