עיקור חתולה

שלום,
יש לנו חתולה שמפאת האיסור ההלכתי לא ביצענו לה עיקור. בימים אלו גילינו שהיא בהריון ובמידה ולא נעקר אותה היא תמות (עקב בעיה בריאותית ממנה היא סובלת)- כל זאת נאמר לנו על ידי הוטרינר.
אנו בהתלבטות קשה וכואבת ונשמח לדעת את דעת ההלכה בנושא זה.

תשובה:

שלום רב,

אסור לסרס חתולה בידים גם אם היא כתוצאה מזה תמות, יש איסור סירוס בעלי חיים, ומוות של בעלי חיים מוגדר רק כ"הפסד ממון" ולכן אין היתר גם במקרה כזה לעבור על איסור. אולם אפשר לומר לגוי (אמירה לגוי) לסרסה בגרמא, וראה עוד כאן וכאן.