התחייבות הקבלן לשכירות

לפני כעשור ראובן קנה דירה על הנייר. בחוזה התחייב הקבלן, שאם כעבור חמש שנים הדירה לא תהיה בנויה, הוא ישלם לו שכ"ד בסכום של 800 דולר עבור דירת ארבעת החדרים שרכש.
נכון להיום, הקבלן עדיין לא התחיל לבנות. הקבלן מתחמק מתשלומי שכירות בטענה שהעיכוב הוא לא צפוי, שכן יש לו ויכוח מתמשך עם העירייה שחייבה אותו במס שבח מופרז.
אני רוצה לדעת האם זוהי טענה שפוטרת אותו מתשלומי שכירות.
יודע אני שדין תורה צריך שני צדדים, אך שאלתי כאן אינה במקום דין תורה, היא באה לשם קביעת עמדה אישית ולשקול את צעדי.
תודה מראש,

תשובה:

שלום רב,

הקבלן חייב לעמוד בחיובו. טענת הקבלן על דין ודברים שייש לו עם העיריה הוא דבר מקובל או לפחות צפוי, לכן הקבל חייב לעמוד שהתחייבותו שהתחייב ללא כל התניה כזו או אחרת.

הצטרף לדיון

תגובה 1