בשר ודגים באותו שולחן

שלום.
ידועה ההלכה דמותר להניח בשר ודגים על השולחן ולא נדרש היכר כיוון שחמירא סכנתא מאיסורא (יביע אומר יו"ד ו).
אולם אם מניחים בסעודה שלישית על השולחנות בצלחות נפרדות כמובן פסטרמה וטונה יש בזה משום הכשלת רבים? מסייע לעבירה?

תשובה:

שלום רב

עצם ההחלטה שלך שמדובר בדבר שמותר ללא שום פקפוק אינה מדויקת, כפי שכבר כתבנו כאן.

ומכל מקום אם מדובר בציבור של אנשים שאינם תלמידי חכמים ויש חשש שיאכלו יחד ולא יזהרו, ודאי לא כדאי כך לעשות.

בהצלחה