כשרות בשר בחו"ל

שלום לכבוד הרב שליט"א,
האם הבעיה שישנה בארץ ישראל בנושא השחיטות נמצא גם בארצות הברית. שאלתי רב פלוני פה בארצות הברית והוא אמר לי שפה הבעיה של השחיטות לא התפשטה פה מכוין שפה הסוחרי הבשר מפחדים מלאבד את הרשיון שלהם והגם הם מפחדים שהוגשו תביעה להם. השאלה שלי מה עלי לעשות בכדי לדעת ב100% שמה אני אוכל זה גלאט כשר
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אין בעיה לא בארץ ולא בחול והכל שטויות, העיקר זה לקנות מכשרות מהודרת ביותר שנוהגת בחומרות שקבעו מומחי הכשרות ומשגיחה על קיומן בקפדנות. כתבנו בענין זה בהרחבה כמה פעמים כאן באתר. ראה למשל כאן. אינני יודע לייעץ לך לגבי גורמי כשרות בחו"ל תתייעץ בקהילה החרדית באיזור מגוריך.