טניס שולחן בשבת – ספרדים

שלום.
האם ניתן לשחק בשבת בטניס שולחן?
אשמח לפסיקה ספרדית. האוסרים והמתירים.

תשובה:

שלום רב

למנהג האשכנזים ודאי אין איסור לשחק בטניס שולחן – פינג פונג בשבת. אף שכמובן, עיקר מטרתה של השבת היא כדי לעסוק בה בתורה ובשבח והודיה לקב”ה. למנהג הספרדים נחלקו הדעות, בשו"ע בסי' שח סעי' מה כתב שכדור הוא מוקצה בשבת, אולם יש שנקטו שדבריו אמורים בכדור סמרטוטים ולא בכדור המיוצר לשם כך שדינו ככלי לכל דבר.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק טז סעי’ ו. וראה שם בהערה, שאף שבשו”ע כתב שכדור הוא מוקצה, אין כוונתו לכדורים המיוצרים לצורך משחק שדינם ככלי ממש, אלא למה שהיה נהוג בזמנו שילדים מכינים לעצמם כדור משחק מסמרטוטים, וכן הורה הגרי"ש אלישיב, כמובא בס' שבות יצחק – מוקצה. אולם בשו"ת אור לציון ח"ב סי' כו סעי' ח כתב שיש לאסור משחק בכדור בשבת לספרדים.