שתיה מבקבוק מים שהיה בבית קברות

שלום כבוד הרב
אני אישה בהריון, סבי ז"ל נפטר היום וייעצו לי שלא ללכת לבית העלמין בשל כך ולכן לא הלכתי והגעתי לאחר הלוויה רק לשבעה.
כשהגעתי לשבעה הייתי צמאה ובעלי עירבב לי בכוס מים עם מיץ. מסתבר שככל הנראה המין מהבקבוק מים ממנו שתיתי היו בבית העלמין ואבא שלי החזיר את הבקבוק בחזרה למקרר כשהם חזרו כי הוא היה כמעט מלא(נפתח בבית העלמין אך שתו ממנו מעט). האם המים האלו נחשבים לטמאים?
יש לציין שכששתיתי חשבתי על זה וביקשתי מים חדשים ובעלי הוציא מהמקרר מים שהוא חשב שחדשים כי היו במקרר והבקבוק נראה מלא אבל ככל הנראה זה הבקבוק שהיה בבית העלמין.
איך עלי להתיחס למקרה ?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לשתות מים שהיו בבית הקברות.

מקורות:

שו"ת שבט הקהתי, ח"ד סי' רפח, וכ"כ הגר"מ מאזוז בירחון אור תורה תשמו סי' עב אות ה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב,
    קצצתי ציפורן וליידי הייתה כוס עם מים שמתי תציפורן בתוך הכוס כי גם ככה עמדתי לזרוק תכוס לאחר שעה שכחתי מהכוס ובטעות שתיתי מהמים.
    האם אני צריכה להתייחס לזה?