שמיעת מוזיקה במשך השנה כולה

איך זה שהיום כבר נוהגים כולם לשמוע מוזיקה בכל ימות השנה (חוץ מימי ספירת העומר ושלושת השבועות), למרות השו"ע וכל מפרשיו פסקו שאסור למצוע?

תשובה:

שלום רב

זו אכן שאלה נכונה, וראה שו"ת חלקת יעקב סי' סב שכתב שהואיל ומנהג העולם כך הוא, יש להמליץ טוב ולומר שכנראה סמכו שקלטות ודיסקים וכדומה אינם כלי שיר ממש, כיון שמדובר רק בהקלטה ולא בנגינה עכשוית. כמו כן ראה בס' שלהי דקייטא מהרב גנוט עמ' לו ואילך מכמה פוסקים, שמחמת חולשת הדורות ועצבון הרוח נהגו להקל בכך יותר בזמנינו, אבל ודאי המחמיר בזה תבוא עליו ברכת הטוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1