קניית פירות וירקות בחנות ללא הכשר מהודר

בסד
שלום רב
האם אני יכולה לקנות פירות וירקות בסופר שאינו מהדרין כלומר סופר רגיל שיש בו תעודת כשרות רגילה , ולקיים מצוות כמו לעשר וכדומה כדי שאזכה לאכול ירקות ופירות מהודרים ?
מה עליי לעשות ? כיצד מעשרים ? מה עוד צריך לעשות ?
יש לציין שאני מקפידה בלי נדר לאכול אך ורק בדץ.
תודה.

תשובה:

שלום רב

על סדר הפרשת תרומות ומעשרות ראי כאן. יצויין שבפירות [בשונה מירקות] יש גם בעיות של ערלה [ובשנה זו יש עדיין גם בעיה של שביעית], ולזה לא תועיל הפרשה… ויש לקנות רק בחנות עם הכשר מהודר. תוכלי לפנות לבית המדרש להתישבות אמונת איש באתר שלהם, לפעמים הם מפרסמים לוח של מיני פירות בהם חשש ערלה כרגע מאוד נמוך ולא צריך לחשוש.

ערב טוב.