לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הלוואה צמודת דולר מגמ"ח לצורך חבר

שלום וברכה,

לויתי בגמ"ח דולרים בשביל אחר, ואני זקוק לעשות עמו היתר עיסקא (הפירעון הוא בשקלים לפי ערך דולרי). אבקש לצרף לי היתר עיסקא מתאים לזה, ואם אפשר גם דינים קצרים. למשל: הקנין יהיה בכליו של המלוה או הלוה.

בברכה ובתודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ניתן להוריד נוסח היתר עיסקא כללי מהאתר כאן. אם הגמ"ח מחתים אותך על היתר עיסקא, בעיקרון מספיק לומר ללווה שהתנאים ביניכם שווים לתנאים שבינך ובין הגמ"ח, כולל תנאי ההיתר עיסקא, מבלי לחתום ומבלי לקבל קניין.

ככל שברצונך לקבל קניין אתה (המלווה) צריך לתת בגד שלך ללווה.